Menu

Verslag van het Boarnsterhimtoernooi 2019 door Jantsje Kalsbeek:

Zes Redúster koppels in verschillende categoriën zorgden in de eerste week van oktober voor mooie wedstrijden in het Boarnsterhim tennistoernooi.
Nieuw dit jaar was, dat je je met een introducé mocht inschrijven en in geval van blessure of andere onverwachte omstandigheden tijdens het toernooi een vervanger mocht inzetten. Dat kwam o.a. enkele Redústers goed uit!

Zo had Joop Andringa zich met zijn dochter José (uit Arnhem)opgegeven.
Een succesvol koppel; ze wonnen 2 wedstrijden, maar wegens ziekte moest José op de finaledag verstek laten gaan. Joop wist Els Koopmans te strikken voor de ‘finalewedstrijd’, die ze succesvol wonnen van het sterke duo Alex en Colette uit Akkrum en daarmee kampioen in de GDA werden!
Andere finalisten waren Willem Tiesema en Jelle Stienstra (uit Wergea): met 3 overwinningen en 1 verloren partij werden ze 2e in de HDB!

Marije de Groot startte met broer Ietsen (ook een introducé) in de GDA en wonnen de eerste partij; de 2e partij verloren ze in 3 sets (3e set als supertiebreak). Helaas was Ietsen zondags verhinderd en zette Marije haar broer(tje) Jorrit in, waarmee ze hun tegenstanders wist af te troeven in 2 sets!

Bennie van Dijk en z’n zwager Harm uit Grou, vorig jaar winnaars in de HDB, moesten het dit jaar opnemen tegen de heren in A-categorie en dat was toch even pittiger, maar wel 2 partijen gewonnen en ook 2 verloren.

Jet Andringa en Jantsje Kalsbeek gingen goed van start in de DDB, in de regen op eigen baan, maar wisten dit niet te prolongeren.

Zus Tiesema en Els Koopmans moesten na 1 wedstrijd, wegens omstandigheden, afzeggen.

Hoewel het toernooi op dinsdagavond in de regen van start ging, hielden we het verder tijdens de wedstrijden droog tot en met de prijsuitreiking op zondagmiddag in Grou. Met een hapje, een drankje en een gezamenlijk buffet werd deze sportieve en gezellige tennisweek weer afgesloten.