Menu

Tennislessen

De lessen
We streven er naar om in één jaar, 3 lessenseries van 12 lessen te organiseren. Tijdens vakanties is er geen training. In principe wordt er tennistraining gegeven in lesgroepen van ongeveer 6-8 personen. Iedereen wordt ingedeeld naar leeftijd en tennisniveau, van beginners- tot competitietrainingen. De jeugd traint op woensdagmiddag, de senioren op woensdagavond. (zie agenda voor de lestijden)

Jeugdtennislessen
Kinderen die voor het eerst gaan tennissen, spelen op een kleiner veld, met zachtere ballen. Hierdoor kunnen ze sneller een rally spelen en blijven zo gemotiveerd! Het niveau van de kinderen is ingedeeld in de kleuren rood, oranje en groen. De jongste kinderen (4-8 jaar) maken spelenderwijs kennis met tennis en spelen met rode ballen op een minibaantje. Als de kinderen de slag wat te pakken krijgen (7-9 jaar), worden de rally’s wat langer en spelen de kinderen met oranje ballen op een driekwart baan. Als de kinderen in staat zijn om de hele baan te bestrijken gaan ze over op een groene bal, het speelveld beslaat dan de hele tennisbaan, zonder ‘tramrails’. De groene ballen stuiteren nog wat langzamer dan de gele, normale ballen, zodat de kinderen iets meer tijd hebben voor een rally.

Opgave voor tennisles

Lijkt het jou leuk om te gaan trainen? Dan kun jij je opgeven voor de tennislessen door een mail te sturen naar training@tennisjj.nl. Vermeld in de email in elk geval jouw NAW-gegevens, emailadres en telefoonnummer. Heb je hierover vragen dan kun je contact opnemen met Jetse Jongsma 06-34447037.

Search